Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων

Το 43% όλων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις.

Υπολογίζεται ότι ένας οργανισμός δεχόταν επίθεση ransomware κάθε 11 δευτερόλεπτα το 2021.

Υποθέστε πως ο εχθρός γνωρίζει τα συστήματα σας.

Κλοντ Σάνον
Δημιουργός της «Θεωρίας της Πληροφορίας», 1916-2001

Η Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurance) είναι ένα ασφαλιστικό προϊόν που έχει σκόπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντισταθμίσουν τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως κακόβουλο λογισμικό, λυτρισμικό (ransomware), Επιθέσεις Κατανεμημένης Άρνησης Υπηρεσίας (DDoS) ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την παραβίαση ενός δικτύου και υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων. 

Η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ψηφιακές τεχνολογίες οδήγησε αναπόφευκτα σε αυξανόμενους κινδύνους ψηφιακής ασφάλειας και σε τεράστια αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το 2021 σημειώθηκε το υψηλότερο Μέσο Κόστος Παραβίασης Δεδομένων τα τελευταία 17 χρόνια, με το κόστος να αυξάνεται από 3,86 εκατομμύρια δολάρια σε 4,24 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση (IBM Cost of a Data Breach Report 2021).

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνοεγκληματίες προχωρούν από την απλή προσβολή συστημάτων με Ransomware στον διπλό εκβιασμό όπου απειλούν επίσης να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα και να τα δημοσιοποιήσουν ή να τα πουλήσουν. Οι απειλές για διαρροή των κλοπιμαίων στοιχείων έχουν σημειώσει απότομη αύξηση, από 8,7% το 2020 σε ένα επιβλητικό 81% το δεύτερο τρίμηνο του 2021. (ENISA Threat Landscape 2021).

287

Μέσος όρος ημερών για να αναγνωριστεί και να περιοριστεί ένα περιστατικό παραβίασης

300%

Η αύξηση που παρουσιάστηκε στο κυβερνοέγκλημα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας COVID-19

43%

Ποσοστό των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις

Χρειάζομαι Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων;

Το πιθανότερο είναι ναι. Καθώς ο αριθμός των εφαρμογών, συσκευών κ.λπ. αυξάνεται, ένας οργανισμός γίνεται πιο ευάλωτος σε επιθέσεις. Ακριβώς όπως οι επιχειρήσεις ασφαλίζονται έναντι επιχειρηματικών προβλημάτων, φυσικών καταστροφών και φυσικών κινδύνων, χρειάζονται ασφαλιστική κάλυψη και για κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Εάν συμβεί μια δαπανηρή παραβίαση, η εταιρεία σας ενδέχεται να μην έχει τους πόρους σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα ή να ανακτήσει τις ζημίες. Η ασφάλιση κυβερνοασφάλειας μπορεί να προσφέρει υποστήριξη, επομένως αυτές οι επιθέσεις δεν θα ακρωτηριάσουν την επιχείρησή σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την επιχείρηση σας;

Η Team System, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο Cyber Insurance καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σας καθοδηγήσει στην επιλογή του καλύτερου συμβολαίου.

Αν η εταιρεία σας διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα μέσω πληροφοριακών συστημάτων ζητήστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.